stranice

9/22/2011

Engleski za pocetnike

Engleski za pocetnike


Sama suština i jedna od najbitnijih stavki gramatike engleskog jezika su pomoćni glagoli! Bez njih je nemoguće zamisliti engleski za pocetnike i njihovo pravilno izražavanje. Za naše ljude je glavni problem kod pomoćnih glagola taj što oni imaju dvostruku ulogu zbog toga što su ne samo pomoćni, nego su ujedno i glavni glagoli.

Specifičnosti engleske gramatike


Engleski jezik i engleska gramatika se razlikuju prema pomoćnim glagolima od drugih jezika. Osnovni pomoćni glagoli koje najčešće susrećemo i od kojih se obrazuju engleska vremena u engleskom jeziku su glagoli “biti”, “činiti” i “imati”. Ova tri pomoćna i glavna glagola (zavisno od situacije) u šali nazivam “crna trojka” zato što su “to be”, “to do” i “to have” zadali mnogo muke našim studentima i učenicima.

Mogući problemi gramatike engleskog jezika



Najporaznije u celoj toj zapanjujućoj priči o “crnoj trojci” je činjenica da tako prosta stvar, kao što su pomenuti pomocni glagoli, nikada nije objašnjena našim ljudima na odgovarajući način. Štaviše, ovi glagoli su stalan izvor osujećenosti, osećanja straha i nesigurnosti u našem pristupu engleskom jeziku i gramatici engleskog jezika i nepoznanica koju kao da niko nije umeo, znao ili hteo da nam razjasni. A reč je o prilično prostoj stvari koja će, kada bude objašnjena, verovatno izazvati veliki osećaj olakšanja i zahvalnosti što se običan čovek poput mene dosetio ovih praktičnih uputstava za savlađivanje osnovne engleske gramatike. Poenta je da engleska gramatika bude shavćena od običnih ljudi.

Нема коментара:

Постави коментар